Skip to main content
Hemsida Verktyg

Introduktion

Att bygga en hemsida som kommer att vara aktuell och överleva tidens rand en minst sagt intressant process, men för någon som ännu inte har läst den här artikeln är det en stor utmaning att börja bygga en hemsida från början helt själv..

I en värld av konkurrensutsatta marknader där olika varumärken är angelägna om att presentera sina produkter/tjänster på hemsidor för synlighet, är det en stor fördel att veta att lära sig hur man bygger en webbplats som verkligen skapar resultat.

Att bygga en webbplats är inte ”rocket science”, som många idag kan tro. Den här artikeln kommer att spara dig den tid det skulle ta dig att söka efter de viktiga verktyg som krävs för att bygga din egen webbplats.

En ny hemsida kräver teknisk kunskap och kreativitet. Låt oss nu tillsammans gå igenom hela processen i den här artikeln. Om du tålmodigt följer det här inlägget kommer du att lära dig vilka verktyg som krävs för en hemsida.

Vad är en hemsida?

Enligt namnet hemsida hänvisar en webbplats till en ”webbplats” på ”webben”.
En plattform där du kan lägga information och detaljer om ditt företag, varumärken eller organisation, och onlineanvändare kan få tillgång till den via URL:en.

Som en digitalt benägen person är en webbplats en samling sammanlänkade sidor på internet grupperade under ett unikt namn eller onlineadress.

Informationen på webbsidorna på en webbplats kan vara i olika format. Det kan vara bilder, ljud, videor, texter och animationer.

Fem verktyg du behöver för att skapa en hemsida

1. HTML-editor

En HTML-redigerare är en unik mjukvara som hjälper till att skapa HTML-kod. Det liknar textredigerare som Notepad, Google Docs och TextEdit.
Det låter användare skriva in oformaterad text.

HTML, även kallad textredigerare, är det huvudsakliga språket som används av datorn för att bygga webbplatser. Att förstå grunderna i HTML är en av förutsättningarna för att skapa en webbplats från grunden.

hemsida-verktyg-html-editor

Utan tvekan använder 80 % om inte 100 % av alla kreativa webbutvecklares expertis en HTML-redigerare för att bygga och även hantera sina webbplatser. Detta beror på att en bra HTML-redigerare kan öka produktiviteten enormt. Denna onlineredigerare är ett exempel på en HTML-redigerare.
HTML har en sömlös funktionalitet – funktionalitet som hjälper till att skapa webbsidor snabbt och enkelt.

2. Domännamn

Ett domännamn är en textsträng som mappas till en numerisk IP-adress.

Den används för att komma åt en webbplats från kundens personliga programvara. I enklare termer är ett domännamn en text som en användare eller besökare skriver in i ett webbläsarfönster för att nå en specifik webbplats. Till exempel är domännamnet för Facebook ”facebook.com”. Det är så enkelt.

hemsida-verktyg-websupport

Ett domännamn är där människor hittar dig på internet. Låt oss anta att ditt varumärke är ”Power tech” du kan ha ditt domännamn som: www.powertech.com

Men om du registrerar dig hos Bluehost inkluderar de ett gratis domännamn för det första året, vilket sparar 100-150kr extra.

Dessutom har tillkomsten av DNS-uppslag gjort det lättare för användare att ange enkla snarare än komplexa numeriska domännamn för att dirigeras till de webbplatser de letar efter.

3. Google Fonts

Lika viktig som en textredigerare är, så är typografin. En av de mest uppenbara sakerna som gör en hemsida distinkt i ett mycket konkurrenskraftigt digitalt utrymme är de vackra och förtjusande typsnitten av bokstäver. Att välja bra typsnitt för hemsidan är avgörande. I princip alla snygga hemsidor nyttjar riktigt bra typsnitt som gör hemsidans gränssnitt mycket mer attraktivt. Ett bra typsnitt ska inte bara vara lättläst utan ska också bidra med en typ av känsla som förstärker din hemsidas och företags känsla.

hemsida-verktyg-google-fonts
4. Pixabay

Vad är en attraktiv och intressant webbplats utan bra bilder eller videor som fångar besökarens uppmärksamhet?

Pixabay är en levande gemenskap av kreativa som delar upphovsrättsfria bilder, videor och musik. Allt innehåll släpps under Pixabay-licensen, vilket gör det säkert att använda för din webbplats utan att behöva besväras om att be om lov eller ge artisten kredit – även för kommersiella ändamål.

hemsida-verktyg-pixabay5. Hemsidor

Det är här du står in som grafisk designer för din webbplats. Välj en designmall som du beundrar och ställ in designen på din hemsida genom att välja en ”mall” eller ”tema” som bäst överrensstämmer med det du vill att hemsidan ska förmedla.

Bygger du din hemsida i WordPress så kan du enkelt använda dig utav färdiga WordPress teman som mall för din hemsida. En webbmall bör innehålla text- och .jpg-, .png- eller .gif-bilder, jQuery- och CSS3-animationer, kontaktformulär, dynamiska bildgallerier och bildspel, etc.

Slutsats:

Den här artikeln bröt antagandena och stereotyperna om att du behöver en speciell examen eller certifiering för att skapa en webbplats.

Om du kan prova de fem viktiga verktygen som anges ovan för att skapa en bättre sida eller webbplats, är det uppenbart att du verkligen inte kan gå fel.