Skip to main content

Synas högt på Google: Är det möjligt att hamna högt på Google Gratis?

sökmotoroptimering vad är seoSvaret är: Jajamen, det går alldeles utmärkt. Men, det kräver kunskap, tid och insikten i några knep.

Detta blogginlägg kommer ge dig en del av de verktyg som krävs för att du som företagare, bloggare, organisation eller privatperson ska kunna synas mer på Google – dessutom gratis. Vi tänker också förklara hur du kan optimera hemsidan för Google.

Betald vs. Organisk trafik – Den stora skillnaden

Det man först måste skilja på är organisk trafik och betald trafik. Den organiska trafiken är den trafik som man inte kan betala för att synas på i Google. När du söker på Google så kan du se ”Annons”-texten hamna bredvid en hemsidas namn. Dessa annonser, vilka är betalda för via Google AdWords, syns ovanför, under och till höger om de organiska sökresultaten när du söker på ett sökord eller fras på Google.

De organiska sökresultaten går det inte att betala för. De är dessa platser som är så värdefulla och som kan ta lång tid att få. Denna ranking åstadkommer man via sökmotoroptimering. Det är företagen och hemsidorna som hamnar högt på Google som får flest besökare och därmed också flest kunder.

Det är få som klickar vidare på sida 2,3,4,5 i Googles sökresultat. Utan det är att hamna på förstasidan och i toppen hos Google som är önskvärt.

Kan jag betala för att få trafik?

Ja, via Google Adwords kan man betala via PPC (Pay Per Click) så att när någon klickar på ens annons som syns i Googles sökresultat så hamnar man högst upp bland de betalda annonserna och betalar enbart nät någon besöker ens hemsida. Det är ett effektivt sätt att få trafik till sin sida och hamna i topp hos Google.

Men, men, men…

De organiska sökresultaten blir nödvändigtvis inte bättre för att du betalar för trafiken. Om inte besökarna finner det dem söker på på din hemsida efter det sökord dem använt så kan felaktiga annonser faktiskt leda till att de organiska sökresultaten blir lidande.

Därför är det viktigt att se till att de sökord som används är relaterade till den information som finns på hemsidan.

Nu kommer de 8 gratistipsen för att synas högt och hamna i topp hos Google

  1. Skapa en hemsida som är visuellt tilltalande och som löser det problem eller skapar det värde som kunden vill få när dem söker på ett visst sökord.
  2. Se till att bilder och annat visuellt material är optimerad storleksmässigt så att Google rankar din sida högt
  3. Gör det enkelt för användaren att rör sig på hemsidan. Använd länkar, knappar, menyer och en tydlig hierarki.
  4. Försök att få besökare att stanna länge på din egna hemsida. En lång vistelse på en hemsida rankas högt av Google. Se till att ditt innehåll är tilltalande, lättläst och insäljande.
  5. Enkla betalningslösningar – snabba betalningssätt konverterar effektivt och ger ditt företag en försäljningsboost.
  6. Genom att betala för trafik via Google Adwords kan du få in trafik till din sida och därmed hamna högre i googles sökresultat.
  7. Google gillar långa texter så skriv gärna uttömmande om ämnen du vill få trafik och besökare för. Obs! Gör det överskådligt och snyggt. Ingen gillar att läsa långa väggar med text.
  8. Fokusera kring 2-3 sökord eller fraser och använd dem 3-4 gånger i din text. Nu är Googles spindlar effektivare än någonsin.

Vill du veta mer eller få hjälp utav oss på Sitea så är du välkommen att kontakta oss: Kontakt