Skip to main content

7 Viktiga Tips för att Ranka högt på Google. Del 1 av 3.

När dagens marknadsföring rör sig allt mer mot internet så blir utrymmet att synas allt mycket mindre och mer konkurrensutsatt. Att hamna först på Google har aldrig varit viktigare än idag. I denna guide går vi igenom de sju viktigaste tipsen för att ranka högt på Google samt 5 fallgropar som man som småföretagare bör undvika.

Google blir allt mer komplicerad som sökmotor men faktum är det grundläggande som krävs för att hamna först på Google inte är särskilt klurigt och faktiskt ganska simpelt.

Men om det är så enkelt… Hur gör jag då?

Steg 1. Djupt, Läsvänligt, Unikt och Innehållsrikt innehåll

Google som sökmotor kan inte se en video och kan inte heller förstå en bild. Det Google förstår är text och kod, punkt! Det betyder att det som Google använder som valuta för att ranka hemsidan på Google är: Du gissade rätt, kod och text.

Det för oss till tips nummer 1: Att skriva djupt, läsvänligt och innehållsrikt innehåll.

Innehåll av värde
Mer ingående så betyder det att för att synas högt på Google så bör det ni skriver vara ingående, precist och läsvänligt. Ingen vill läsa en tråkig text som inte genererar något nytt eller som liknar andra texter eller guider. Som läsare vill man möta något nytt på internet. Något som tillför värde. Det är också så Google förstår sig på den text ni skriver. Om ni tillför värde, något nytt, fräscht, så kommer ni belönas med en högre ranking på Google och således driva mer trafik till hemsidan.

Google älskar djupa ingående texter
Att skriva en text på 2-300 ord och förvänta sig att den kommer ranka topp tio på ett kraftigt konkurrensutsatt sökord är rejält svårt. Faktum är att studier har visat att Google föredrar längre texter och innehåll som är djupgående, precist och exakt.

Läsvänligt innehåll
Glöm inte bort att det ska vara enkelt och roligt att läsa era texter. Google fungerar så här. Här kommer ett supertips så läs riktigt noga:

”Om någon söker på en sökfras på Google och sedan stannar länge på er hemsida så tolkar Google det som en relevanssignal. Alltså: sökfrasen och er sida har hög relevans och därför flyttas ni upp och rankar högt på Google.”

Det vi tar med oss från denna poäng är att det är viktigt att den text ni skriver är underhållande och gör att läsaren vill läsa mer och framförallt stanna på sidan. Ju längre någon stannar på er hemsida desto större chans för ett sälj och ni kommer hamna högre upp i Googles sökresultat.

Redo bli en stjärna online?

Vi får dig att lyckas på nätet. Vänligen fyll i formuläret nedan så ser vi över dina behov:

Bli en stjärna online

Steg 2. Sökfraser som Genererar Kunder och Sälj – Misstag som SEO-experter gör!

Nästa steg är också extremt viktigt och detta tips skiljer sig ifrån det som många andra digitala marknadsföringsbyråer föreslår. Många byråer föreslår att man börjar med att söka upp sökfraser som inte är överanvända på Google och där det finns möjlighet att konkurrera. När man väl hittat sökfraser så använder man dessa och skapar sitt innehåll runt dessa sökfraser.

Tanken är följande: Om jag kan hitta sökfraser som är oanvända så kan jag direkt använda dessa i min text och centrera mitt inlägg och hemsida efter de sökorden.

Men det finns ett problem…

Fokus ska ligga på att skriva text som genererar värde. Det ska inte begränsas av sökordsanalys. Därför bör man inleda med att skriva värdefulla texter. SEDAN, fokusera på att inkorporera sökfraser och ord. Google blir dessutom smartare och smartare varje år och via semantisk analys förstår Google vad texten handlar om och kan därför relatera texten till sökfraser som inte nödvändigtvis finns med i texten men som ändå relaterar till er text.

Vi på Sitea boostar ditt företags prestation online!

Vi finns där under hela processen. Från början till slut. Oavsett om ditt företag saknar en hemsida i dagsläget eller om ni redan har existerande hemsida så  hjälper vi till. Vi ser till att besökare på sidan blir kunder! Saknar ni besökare? Inga problem, det löser vi också.
Jag är intresserad utav att bli kontaktad

3. Få besökare att stanna på sidan – Viktigaste av allt!

Som jag tidigare var inne på så är det en stark relevanssignal för Google när någon sökt på en sökfras på Google och sedan stannar kvar länge på sidan. Google förstår då att det finns en matchning mellan sökfras och er hemsida vilket flyttar upp er hemsida och gör att ni rankar högre upp i sökresulltaten.

Innehåll ni kan inkorporera för att få besökare att stanna på sidan är följande:

  • Visuella element (Knappar, Guider osv.)
  • Videos
  • Guider
  • Blogg
  • Intressant fakta
  • Länka innehåll mellan sidor

Listan kan göras lång men huvudsaken att ta med sig är att när ni väl fått en besökare att besöka hemsidan så vill ni ju att den ska stanna och kanske göra ett köp eller kontakta er. Därför är det viktigt att att arbeta på sidan visuellt.

Online MarknadsföringTopp 3
april 19, 2017

Hamna först på Google – Ranka högt på Google idag 7 Tips & Tricks

7 Viktiga Tips för att Ranka högt på Google. Del 1 av 3. När dagens marknadsföring rör sig allt mer mot internet så blir utrymmet att synas allt mycket mindre och…
Online MarknadsföringSynas på GoogleTopp 3
oktober 3, 2016

Därför misslyckas din Sociala Marknadsföring på nätet och så gör du för att lyckas!

Vill du också lyckas på nätet? Känner du också att ditt företag skulle kunna utvecklas och nå nya höjder bara det rankades högre på Google eller att du hade fler…
social-marknadsföringSynas på GoogleTopp 3
oktober 3, 2016

Marknadsföring Sociala Medier – Så Lyckas du med Social marknadsföring!

12 tips för att lyckas med Marknadsföring via Sociala Medier Idag är det många som ställer sig frågan: På vilket sätt kan jag använda de sociala medierna på bästa sätt?…