Skip to main content
starta webbshop wordpress woocommerce-min

Starta egen webshop i WordPress med WooCommerce

Den ultimata Guiden för en Webbshop i WordPress med Woocommerce!

KONTAKTA OSS

WooCommerce – Gratis. Användarvänlig. Simpelt.

Vill du starta en egen webshop, men vet inte vilken plattform eller verktyg du ska använda dig utav? I detta inlägg svarar Sitea på vanliga frågor gällande att bygga egen webshop i WordPress, och varför du ska välja WooCommerce.

Vad är WooCommerce? Vad behöver jag det till?

WooCommerce är ett verktyg och en online-tjänst som du kan använda för att sälja vad som helst i din webshop på nätet. Du kan sälja både digitala såväl som fysiska produkter.

Med WooCommerce kan du hålla koll på hela ditt lager, produktinformation, frakt-information, med mera – allt du kan tänkas behöva för att komma igång med din webshop. Dessutom så tar WooCommerce säkrade och enkrypterade betalningar och hanterar skatter helt på egen hand, vilket ytterligare ökar användarvänligheten.

Vill du veta mer om hur du kommer igång med WooCommerce så kan du läsa mer här.

starta-webshop-och-webbutik

Vill du öka trafiken till hemsidan? Läs om Sökmotoroptimering.

Fördelarna med en Webshop i WordPress Woocommerce

9 Anledningar att använda WooCommerce för webbutiken

Det är Gratis att Använda

Flexibelt & Anpassningsbart

Enkelt att komma igång och börja

Användarvänlig för ägare och kunder

100% kompatibelt med WordPress

Google optimerad

Visar överskådlig statistik

Gratis Utveckling och Förbättringar

Kontakta våra WordPress konsulter om du behöver hjälp att komma igång
KONTAKT

WooCommerce – Mest använda plattformen för Webshopar & Webbutiker

Till att börja med så är WooCommerce helt gratis, men verktyget är utan tvekan det bästa alternativet gentemot sina konkurrenter på dagens internet-marknad. En ny undersökning från 2017 visar att utav alla webshoppar idag över hela internet så använder 41% av dessa verktyget WooCommerce.

Men låt dig inte luras bara för att WooCommerce är gratis och lätt att använda, för att detta verktyg är mer gigantiskt än vad man tror!

Utöver att verktyget är gratis och populärt så är den även mycket enkel att installera till din WordPress hemsida. Den är enkelt uppbyggd, lätt att skräddarsy och anpassa efter dina behov (både gällande design och funktioner) och för dig som söker ytterligare alternativ och funktioner så finns det premium-tillägg så kallade WooCommerce Extensions.

Detta innebär att du aldrig behöver byta plattform, då WooCommerce är den perfekta lösningen för både den nystartade företagaren såväl som storbolagen. Nöjd med originalversionen? Perfekt! Vill du ha fler integrationer och funktioner? Inga problem, ta då titt på WooCommerce Extensions!

Med WooCommerce har du koll på alla dina ordrar och försäljningar, och kan med hjälp utav inbyggda verktyg följa dina leveranser, se orderhistorik, lägga till erbjudanden och rabatter, lägga till tillfälliga kupong-koder, och mycket mer. Med andra ord innebär detta att du har total kontroll och översikt över statistiken på din webshop. Med kristallklara nummer och grafer som visar totalt antal sålda produkter, vilket datum produkten såldes, dina populäraste produkter, med mera, så blir ditt liv mycket enklare.

Är WooCommerce säkert?

Koden och säkerheten är mycket säker! Betalningar och monetära överföringar sker enkrypterat och säkert via HTTPS anslutning. WooCommerce är Open Source, vilket innebär ett globalt samarbete mellan personer som ständigt förbättrar säkerheten som skyddar mot stölder, tekniska fel och andra olägliga händelser.

Dock gäller det fortfarande att du som administratör använder ett lösenord som är svårt att knäcka, och att den server som din WordPress hemsida ligger på är auktoriserad, säker, och använder säker anslutning.

Sitea rekommenderar att du såväl som din WordPress hemsida ständigt backar upp din webshop och WooCommerce. Ifall något skulle hände, till exempel en krasch, så kan du enkelt hänvisa till en utav dina backups så är du snabbt igång igen.

Kommer min webshop att se snygg ut?

WooCommerce är mer än bara snygg, utan är även:

* Anpassningsbar
* Välorganiserad
* Lättmanövrerad
* Enkel för kunder att handla

För dig som bara vill installera WooCommerce, aktivera den och köra igång, så kommer det redan nu att se modernt och proffesionellt ut. Med andra ord så är detta verktyg redan snyggt från grunden, och du behöver inte göra något speciellt alls när det gäller design.

Naturligtvis rekommenderar vi att din webshop går hand i hand med dina temafärger på din WordPress hemsida. Men förutom det så kan du fritt experimentera runt med vilka inställningar som passar dig, eller bara behålla originalinställningarna. Det finns en hel del färdiga mallar och designtips på nätet, där du kan få inspiration och tips för hur din webshop bäst ska tilltala dina kunder.

Som vi nämnde tidigare här i inlägget så finns även WooCommerce Extensions för dig som söker ytterligare funktioner och möjligheter för din webshop.

Finns det support ifall jag behöver hjälp?

Absolut! Ta bara en titt på WordPress support inom kategorin WooCommerce så hittar du alla möjliga lösningar och frågor. Chansen är mycket stor att du hittar någon som har haft exakt samma problem som du kanske har nu, men har nu löst tack vara gemenskapen och supporten som finns där.

Däremot ifall du söker personlig assistans så har WooCommerce ingen telefonsupport, utan då måste du vända dig till din leverantör eller en auktoriserad webbyrå.

Är WooCommerce sökmotoroptimerad. Syns mina varor på Google?

Om du inte syns på Google så syns du inte på nätet, det är något som dem flesta kan hålla med om. Men hur gensvarar Google med WooCommerce och dess funktioner på din WordPress hemsida?

WooCommerce liksom WordPress är effektivt kodade, vilket gör det enkelt för Google att analysera och därefter ranka din hemsida så att folk kan hitta dina varor och tjänster på nätet. Så förutom att din hemsida måste gensvara väl gentemot Google angående innehåll och text, så är WooCommerce en mycket god kompis med Google.

Ett vanligt verktyg för att ytterligare hänvisa Google och tydliggöra vilken typ utav varor och tjänster som du säljer så kan verktyget Yoast vara till stor hjälp. Tack vare Yoast så analyseras din sidas innehåll och text, och kan sedan berätta vad du behöver ändra för att Google enklare ska hitta just din webshop och ingen annans.

Vad kostar en webshop?

Om du vill lägga ner egen tid på att bygga din webshop så är WooCommerce och en WordPress hemsida allt du behöver. WooCommerce är ett tillägg precis som allt annat inom WordPress, och kan installeras riktigt enkelt. 5 minuter är allt det tar, sedan måste du bara lägga upp dina produkter. WooCommerce är inbyggd med bland annat PayPal och Simplify Commerce, vilket är mycket användbart och användarvänligt både för dig själv och för dina kunder.

Skulle du däremot vela att en webyrå tar hand om din webshop så kan Sitea hjälpa dig. Vi ser till att designen passar utmärkt med det som du vill sälja, och att allting fungerar som det ska.

Ta en titt på våra erbjuden med fasta priser för hemsidor.

Välj rätt hosting/webbhotell för WooCommerce?

När du sätter upp din webbutik i WordPress med Woocommerce så är det viktigt att se till att du använder hosting som både är säker och snabb för webbutiken. Det finns vissa webbhotell som är specialanpassade för WordPress såsom FSdata.

Kanske det viktigaste att tänka på när du sätter upp en webbutik och den hosting du ska välja är hastigheten. Hemsidan hastighet är kopplad till dels din Google-ranking (snabb hemsida leder till högre ranking) och fler antal sälj och konverteringar. Detta betyder att en snabbare hemsida leder till högre användarvänlighet och således ökade intäkter.

Några snabba frågor:

Vad kostar WooCommerce?

WooCommerce är ett helt kostnadsfritt tillägg för att kunna skapa en webbshop i WordPress. Det finns däremot en uppsjö med olika tillägg som du kan köpa till för att få till ökad funktionalitet och integrationer i WooCommerce.

Är WooCommerce svårt?

Nejdå! WooCommerce är mycket användarvänligt och det går med lätthet att sätta upp allt ifrån enklare webbutiker till mer komplicerade i WordPress.

Går det att skräddarsy WooCommerce?

Yes, det går aldeles utmärkt. Med hjälp utav tillägg och teman så kan du få till den funktionalitet och design som du önskar.

Behöver du hjälp? Våra WordPress konsulter hjälper dig!

Fri rådgivning. Fasta priser. 10 års erfarenhet.

KONTAKT
Online MarknadsföringTopp 3
april 19, 2017

Hamna först på Google – Ranka högt på Google idag 7 Tips & Tricks

7 Viktiga Tips för att Ranka högt på Google. Del 1 av 3. När dagens marknadsföring rör sig allt mer mot internet så blir utrymmet att synas allt mycket mindre och…
Online MarknadsföringSynas på GoogleTopp 3
oktober 3, 2016

Därför misslyckas din Sociala Marknadsföring på nätet och så gör du för att lyckas!

Vill du också lyckas på nätet? Känner du också att ditt företag skulle kunna utvecklas och nå nya höjder bara det rankades högre på Google eller att du hade fler…
social-marknadsföringSynas på GoogleTopp 3
oktober 3, 2016

Marknadsföring Sociala Medier – Så Lyckas du med Social marknadsföring!

12 tips för att lyckas med Marknadsföring via Sociala Medier Idag är det många som ställer sig frågan: På vilket sätt kan jag använda de sociala medierna på bästa sätt?…