Skip to main content

Vad är Microsoft Bing-annonser

Bing är en sökmotor där människor kan hitta innehåll online för olika ämnen, företag, produkter och intressen som lockar dem. Microsoft Bing Advertising är en plattform för företag att kunna marknadsföra på Bing, Yahoo och AOL. (Microsofts partner-webbplatser). Alla typer av företag kan skapa annonser i Microsoft Advertising och den genomsnittliga budkostnaden är  1,54 $ per klick.

Diversifiering är avgörande för långsiktig marknadsframgång. Företag som enbart finns på en marknadsföringskanal är sårbara jämfört med sina konkurrenter. Om du i dagsläget driver annonser och kampanjer i Google Ads, bör du också fundera på Bing Ads. I denna guide kommer vi förklara varför!

Betalda annonser ökar synligheten för en webbplats i sökmotorerna och det ökar också trafiken till webbplatsen från olika platser. Microsoft-annonser skapar en plattform för annonsörer som är kostnadseffektiv eftersom användare enbart betalar för de klick som deras annonser får.

Vad är Microsoft Advertising?

Tidigare kallades Microsoft Advertising för Bing Ads. Det är en kombination av Big data, Automation och Artificial intelligence. Microsofts roll har gjort reklambranschen mer personlig och ansluten till kundens val.

Hur fungerar Microsoft Advertising?

Microsoft-annonsering är en plattform för sökreklam. Betala per klick-annonsering visas i sökmotorresultaten när en användare söker efter det specifika nyckelordet som matchar din sökfras från en annons. Du måste öppna ett Microsoft-konto för att skapa en annons, sedan skapa en kampanj, ställa in dina sökord, i din annons samt ställa in din maximala budstrategi och spara för att starta annonserna. Svårare än så är det inte!

Vad är Microsoft Search Network?

Microsoft Seach Network består av diverse partnersidor som MSN.com, Yahoo.com. Bing-annonserna distribueras till dessa samarbetade webbplatser för att nå målgrupperna.

Annonsörer kan öka eller minska fokus för sina annonser baserat på de inställningar som är gjorda. Det finns möjlighet att visa annonserna i enbart vissa kanaler. Det finns också möjlighet att utesluta de partnerrelaterade webbplatserna.

Saker att veta om Microsoft Shopping-kampanjer

Med Microsoft Shopping-kampanjer kan du organisera, hantera och lägga bud på produktannonser. Produktannonser bildade från Merchant Center-katalogerna inkluderar bilder, kampanjtext, prissättning samt information om säljaren.
 Microsoft Shopping Campaigns-attribut gör det möjligt att välja specifika produkter som du vill inkludera i en viss produktgrupp såsom:
  • Kategori
  • Varumärke
  • Produktens tillstånd
  • Artikelnummer
  • Produkttyp
  • Anpassad etikett

Hur används konstgjord intelligens i reklam?

Microsoft Audience Network bildar improvisationer av sin AI-expertis för att analysera beteende baserat på app-interaktioner och avsiktsdata. Det hjälper annonsörer att tillhandahålla en stark miljö för varumärken. AI-driven teknik hjälper till att få nya produktförbättringar för ”impressions”, bilduppladdning och hanteringsverktyg för hantering av bilder.
microsoft-annonsering-bing-ads

Var används Microsoft Bing Annonsering?

Microsoft Bing Advertising används i många branscher såsom detaljhandel, konsultbranscher och finansiella verksamheter, vilket gör det till det bästa alternativet för marknadsföring på sökmotorer för olika branscher och organisationer. Det är särdeles fördelaktigt mål för privatpersoner som gör inköp online.

De bästa företagen där Microsoft Bing annonseringen används inkluderar:

Detaljhandeln – Microsoft Advertising erbjuder funktioner som är fördelaktiga för detaljhandelsannonsörer, inklusive funktioner som ”call-to-action”, bilder och produktrecensioner för annonser. Huvudfokuset är att tillhandahålla 3D-rendering av produkterna från sökmotorns resultatsida.

Finansiella varumärken – Microsoft låter dig placera annonser på sökresultatsidan i Yahoo. Yahoo har ett tydligt fokus på finansiering och investeringar.

Produkter och tjänster till höga priser – Sökarna i Microsoft Search-nätverket har en inkomst på cirka 750 000kr/år eller mer. Det gör Microsoft Advertising särskilt lönsamt för branscher såsom fastigheter, bilindustrier och lyxbranscher. Dessa branscher skulle gynnas eftersom de skulle få en högre publik.

Varumärken som riktar sig till en äldre demografi – I allmänhet är Microsofts söknätverk för de som är mellan 35 och 65 år. Intressen som speglar en äldre demografi kan inkludera investeringar, åldershem, livförsäkringar.

Gratis Microsoft Advertising-detaljer

Direkt när du börjar skapa optimerade Bing-annonser så får du en möjlighet att locka många nya besökare. Ju mer erfarenhet du får med de bästa verktygen gör att du ökar möjligheterna att skapa de bästa annonserna.

Nedan är de bästa verktygen för att optimera annonsernas prestanda:

Lägg till nyckelord: Lägg till ett nyckelord eller ”Add Keywords” är ett gratis verktyg som är tillgängligt genom att logga in på ditt Microsoft-reklamkonto och klicka på kampanjer, sedan på sökord och lägga till sökord. Det ger dig idéer och inspiration om relevanta sökord genom att lägga in ett eget sökord/sökfras, eller en hemsidas domän eller URL.

Keyword Planner: Det ger dig sökordsinformation som kan nås via verktygsfliken och sedan nyckelplaneraren från Microsofts annonspanel. Du kan söka efter en sökordsfras, produktkategori eller webbplatsdomän. Du lär dig mer om sökvolymer för sökord, konkurrensnivå och budnivå.

Microsoft Advertising intelligence: Det går att komma åt från Microsoft konto-instrumentpanelen. Den tillhandahåller fördjupad sökordsinformation såsom detaljer om målgruppen som är relaterad till geografisk och demografisk information. Det finns fler alternativ inom sökordsspecifika mätvärden såsom klick, visningar, klickfrekvens och CPC.

Förhandsvisnings- och diagnosverktyg för annonser: Det kostnadsfria verktyget kan nås genom att klicka på ”Verktyg”, sedan ”Förhandsvisning av annons” och ”Diagnosverktyg” från instrumentbrädan för Microsoft Advertising-konto. Det går att se att om din annons visas högst upp i sökmotorn samt klickfrekvens (CTR) och visningar. Om den inte visas anger verktyget anledningen till varför din annons inte fungerar i sökmotorresultaten.

Microsoft Advertising Editor: Du kan ladda ner verktyget från Microsoft Account Dashboard. Det låter dig ladda ner ett program där du kan redigera dina kampanjer offline. Den har en synkroniseringsknapp med ett klick som synkroniserar allt ditt offline-arbete. Bra eller hur?

Fördelar och nackdelar med Microsft Bing Advertising

När du förbereder framgångsrika Bing-annonser med rätt målgrupp så kan Microsoft Bing Advertising ge dig utmärkta leads. Nu kommer vi gå igenom några fördelar och nackdelar med Microsoft Advertising som ger dig en möjlighet att avgöra om du ska investera tid och pengar i verktyget eller inte.

Fördelar:

Flera annonsplatser – Annonserna som publiceras på sökmotorn för Bing syns också för partners på andra webbsidor.

Effektiv inriktning – Det finns ett enormt underlag med data där du kan få högre noggrannhet jämfört med andra sökannonseringsplattformar, inklusive Google-annonser och Facebook-annonser.

Mindre konkurrens – Med Microsoft Advertising så får du fler klick för samma budget jämfört med Google Ads. Detta eftersom det råder lägre konkurrens.

Användarbas med hög inkomst – Det är särdeles fördelaktig annonsplattform för en demografi som är 35+ och som har en högre inkomst.

Nackdelar:

Räckvidd – Microsoft har 36% av marknadsandelen inom PC-sökning och cirka 10% totalt jämfört med Google som äger 90% av all söktrafik. Google har 62% inom PC-världen. Så de annonser du placerar på enbart Microsoft Advertisings sökmotor når färre människor jämfört med Google Ads annonsering.

Användardemografi – Det finns ett antagande om att du skulle kunna råka ut för lägre konverteringsgrad genom att annonsera med Microsoft Advertising. Det beror på den äldre användarbasen. Så om din målgrupp är yngre är kanske inte Bing Ads helt ultimat.

Det är allt du borde veta om Microsoft Bing Ads innan du investerar i det.

Har du frågor eller kanske vill ha hjälp med att komma igång?

Vi på Sitea har mångårig erfarenhet av Microsoft Bing Annonsering och hjälper dig gärna nå dina affärsmål.