Sökmotoroptimering SEO Stockholm – by Sitea!

Vill du också synas högst på Google och få fler Kunder & Leads?

Vi på Sitea arbetar med sökmotoroptimering SEO i Stockholm med transparens och riktiga resultat. Vi har sedan 2010 fått över 530+ företag att växa på nätet och nyttja den potentialen som digital marknadsföring medför.

JA, JAG VILL FÅ FLER KUNDERTESTA DIN SEO RANKING

Spetskompetens inom SEO och Sökmarknadsföring

Vi har i över tio år hjälpt företag att få ut så mycket av sin digitala marknadsföring som möjligt. Med en affärsdriven anda och känsla för kundnytta utvecklar vi innehåll och strategier som ger märkbara resultat redan från start.

seo-stockholm-sökordsanalys

Lönsamma sökord

Genom att strategisk välja ut relevanta sökord så optimeras exponeringen och lönsamheten.

copywriting-seo-3

Fokus på konverteringar

Vi är inte enbart intresserade av mängden trafik till hemsidan utan antalet sälj och skapade leads som marknadsföringen skapar.

rapportering-seo-stockholm

Uppföljning & Rapportering

Vi skickar ut månadsrapporter där ranking, trafik, konverteringar, sökordsinformation och förbättringsområden sammanfattas.

copywriting-seo-3

Copywriting & Marknadsföring

Effektivt, insäljande och värdeskapande innehåll leder till fler leads och konverteringar.

konverteringsoptimering-seo

Kontinuerlig Optimering

Via effektiva mätverktyg kan vi följa vilka sidor, sökord, fraser m.m som levererar resultat och sedan optimera dessa kontinuerligt.

spetskompetens-seo-stockholm

Spetskompetens & Bredd

På Sitea har vi sökordsanalytiker, marknadsförare, grafiska designers, AdWords-annonsörer och Copywriters. Hela arsenalen för att lyckas på nätet!

Stockholm sökmotoroptimering

Varför behöver mitt företag SEO?

Det görs 55 miljoner sökningar på Google varje dag i Sverige och allt fler använder Google för att hitta produkter och tjänster. Med SEO i Stockholm så kan ditt företag synas för sökord och fraser för att öka lönsamheten och fånga nya kunder.

Ökad exponering

Attrahera fler kunder via hög ranking.

Nya kunder

Attrahera fler kunder via hög ranking.

Hög ROI

SEO uppvisar högre ROI jämfört med traditionell marknadsföring.

Ökad lönsamhet

SEO sätter företag i centrum för kunders köpbeteende på Google.

Det som gör sökmotoroptimering SEO Stockholm till en så effektiv marknadsföringskanal är att företagets hemsida kommer i kontakt med kunden när dem söker efter något som ni erbjuder. Det betyder att trafiken är riktad och kunderna intresserade av det företaget erbjuder.

seo-stockholm-exempel

Kundcase – En av Norra Europas största redovisningsbyrå

En utav norra europas största redovisningsbyrå etablerade sig för två år sedan i Sverige. Vi på Sitea fick uppdraget att i mitten av sommaren 2018 utveckla en digital plan och strategi för sökmotoroptimering.

Vi arbetade med att göra företagets hemsida så sökmotoroptimerad som möjligt. Vi arbetade med välbeprövade metoder från hundratals tidigare projekt och utvecklade också innehåll för företaget.

Fördelar med SEO

Varför är SEO viktigt?

SEO, eller sökmotoroptimering, medför flera fördelar för företag. Då marknadsföring handlar om att ”föra marknaden” så är SEO en naturlig metod för att komma åt de forum där kunder befinner sig för att göra köp. I dagens digitala värld är det Google.

Genom att synas högt på Google kan företag fånga fler kunder, exponera varumärket, etablera kundrelationer, attrahera personal och öka sin lönsamhet och konkurrenskraft.

STATISTIK

Viktig SEO Statistik:

93% av köp online börjar på Google

93%

80% av kunder börjar sin köpresa på Google

80%

65% av trafiken går till topp-3 resultaten

65%

75% av kunder klickar på organiska resultat

75%

25% av trafiken går till Google Ads

25%

Testa din Ranking på Google!

Nyfiken på hur din hemsida rankar på Google? Fyll i din e-mail och hemsideadress så får du reda på rankingen direkt! Vi skickar dig en komplett sökords-rapport till din mail.

  Resultat från våra kunder med SEO Stockholm:

  Som SEO byrå arbetar vi på Sitea med att utveckla en SEO- och contentstrategi som skapar långvariga resultat.

  Vårdföretag:

  293% ökad organisk trafik efter 4 månader

  Hantverkare:

  Ökade antal inkommande leads från 173 - 864/mån

  E-Shop:

  Månadsförsäljning ökade med över 400 000:-

  Städföretag:

  Ökade kundstocken med 20% efter 3 månader.

  Ekonomiföretag:

  Ökade trafiken med 783% efter 6 månader

  Utbildningskonsult:

  Utvecklad content-strategi och utbildningsplattform

  seo-stockholm-sökmotoroptimering

  Vi fokuserar på affärsdrivande leads, resultat och konverteringar

  Vi på Sitea har mångårig erfarenhet och spetskompetens inom sökmotoroptimering i Stockholm och vi hjälper företag med att dra in trafik till företagets hemsidan för att öka kundunderlaget och lönsamheten. För att lyckas på nätet och i sökmotorerna så är det viktigt att känna till och optimera hemsidan efter de sökfraser som kunderna söker efter på Google.

  Dessutom måste hemsidan vara insäljande så att trafiken omvandlas till sälj och leads och inte enbart trafik. Vi på Sitea vågar kalla oss bäst på SEO i Stockholm.

  Konverteringsspårning & Uppföljning

  En aspekt som ofta glöms bort vid sökmotoroptimering och vid seo-utveckling är att många byråer inte lägger tillräckligt vikt vid konverteringsspårning och mätning av resultaten. Utan mätning blir SEOoch sökmotoroptimering i Stockholm ett gissningsarbete där utvecklaren inte har full insikt i vilka sökfraser och sidor som levererar vad.

  Vi på Sitea lägger mycket stor vikt vid att mäta och rapportera resultaten för att ge er som företag beslutsunderlag samt för att kunna utveckla vårt arbete än mer.

  Inte skulle ett företag använda samma reklamkampanj om och om igen utan att mäta resultaten? Nej, och detsamma gäller vid sökmotoroptimering.

  konverterinsspårning seo
  seo-stockholm-sitea

  Rätt sökfraser, med rätt strategi och rätt spårning

  Det viktigaste, absolut viktigaste, när man arbetar med sökmotoroptimering är att arbeta med något som kallas för konverteringsspårning. Det innebär att man installerar kod som kopplar samman sökord och önskvärda aktiviteter på hemsidan så att det går att dra slutsatser samt se vilka sökord som genererar samtal, leads och köp. Endast på det sättet går det att seriöst arbeta med sökmotoroptimering.

  Så när någon söker efter ”traktordäck stockholm” så har ni möjlighet att med en insäljande och sökmotoroptimerad hemsida möta kunden. Denna typ av kundkontakt är mycket mer värdefull och specifik jämfört med traditionell outbound marknadsföring.

  Idag är det allt för många seo byråer i Stockholm som inte arbetar tillräckligt bra med spårning på hemsidan. Utan spårning blir SEO ett gissningsarbete!

  Vad kostar SEO?

  Kostnaden för SEO kan variera kraftigt. De flesta företag som erbjuder SEO i Stockholm erbjuder antingen SEO-arbete till ett månadsarvode eller i projektform eller engångsinsatser. Ofta beror priset för SEO på företagets budget och mål.

  För mindre företag kan det röra sig om några tusenlappar per månad och för större och medelstora företag så kan det landa på mellan tio tusen kronor upp till tjugo – trettiotusen kronor för månatligt SEO arbete.

  Ofta är det som avgör SEO kostnaden omfattningen av arbetet. Vi på Sitea brukar arbeta med fullservice inom SEO och digital marknadsföring. Det innebär att vi tar fram strategier, utformar digitala marknads-föringsplaner, arbetar med sociala medier, konverteringsspårning, utvecklar innehåll, texter och video samt blir en strategiskt långsiktig partner.

  Här skräddarsyr vi på Sitea en lösning för ert företag så att ni får ut mest av vår kompetens och kan erhålla bäst resultat!

  Kontaktformulär

  Nyfiken på hur vi arbetar, eller hur vi kan hjälpa er? Kontakta oss så inleder vi en förutsättningslös dialog.

   Hur går sökmotoroptimering (SEO) i Stockholm till?

   Nio aspekter som alltid ingår vid sökmotoroptimering.

   Google SEO Analys

   Sökmotoroptimering inleds med en ingående analys av företagets marknad, nuläge samt konkurrensen på Google.

   Utvecklingsfas

   Nästa steg är att utveckla resurser med sidor, bilder, innehåll och framförallt värde för att Google ska ranka sidan högt.

   On-Site Optimization

   Nästa steg är att utföra globala ändringar för att sökmotoroptimeringen ska möta de algoritmer som Google använder.

   Kontinuerlig utveckling

   Via kontinuerlig utveckling ökar konverteringarna och rankingen säkerställs samt höjs avsevärt.

   Strategi för Content

   Google värderar content. Vi utvecklar innehåll som stärker företagets position och som leder till fler kunder.

   Inlänkar och Strategi

   Länkar används av Google som rekommendationer och gör en hemsida auktoritär. Vi utvecklar en välfungerande länkstrategi.

   Kontinuerlig Rapportering

   Vi på Sitea är noga med att ge delge er kontinuerlig rapportering och en nära relation.

   Konverteringsspårning

   Konverteringsspårning spårar vilka sökord och fraser som genererar resultat och leads till företaget.

   Teknisk Optimering

   Utöver värdefullt content och innehåll så måste hemsidan optimeras tekniskt både off- och on-page för att ranka högt.

   Sökmotoroptimering Stockholm

   Sökmotoroptimering i Stockholm kan utföras med lokal SEO vilket inbegriper Google Business för att synas i Googles karta och högt i sökresultaten för geografiska sökningar.

   Vad kostar sökmotoroptimering?

   Vi erbjuder fasta priser på sökmotoroptimering. Vi arbetar med full transparens och låser inte upp kunder i avtal. Kontakta oss för en specifik offert för ert företag.

   Vad blir resultaten av SEO?

   Vi på Sitea arbetar inte efter att enbart nå topp-tio resultaten – utan vi är intresserade av topp-tre där 65% av trafiken går. Dessutom fokuserar vi på antalet leads och sälj – inte mängden trafik!

   Nu är det dags att synas högst på Google!

   Oavsett om du säljer produkter eller tjänster så kommer ditt företag dra nytta av att ranka högt.

   Sitea & SEO Stockholm

   Vi på Sitea har arbetat med SEO i över 10 år i Stockholm och har varit med i resan när sökmotorerna utvecklats. Det är mycket som hänt under dessa år. Flertalet stora Google-uppdateringar och förändrat fokus på vilka faktorer man måste behärska för att ranka högt. 

   1. Förstudie för marknadsföring
   SEO arbetet inleds med en förstudie där vi på Sitea identifierar vilka möjligheter det finns för er nuvarande hemsida att ranka. Med en nulägesanalys får vi en bild av ert nuläge och eventuella förbättringsområden. I detta stadie identifierar vi vilka tjänster/produkter som vi ska rikta in oss på och där ni som verksamhet uppvisar god lönsamhet. 

   2. Sökordsanalys
   Utifrån den marknadsföringsplan så tar vi på Sitea fram en sökordsanalys där vi ser över vilka sökord som vi ska rikta in oss på. Detta gäller sökfraser på både kort och lång sikt. 

   3. Upprätta spårning och analys av hemsidan
   Innan vi påbörjar utvecklingen så behöver vi installera spårningskod på hemsidan som gör att vi kan analysera trafiken och resultaten. Det gör att vi får ut maximal ROI och kan dra data drivna slutsatser. 

   4. Utveckling av hemsida och content
   Nu kommer vi till stadiet när vi arbetar med utvecklingen av hemsidans teknik och de resurser som ska ranka. Det kan handla om bilder, videos och länkar. Vi utvecklar texter, bilder och innehåll in-house som presenterar era produkter/tjänster på ett sätt som leder till både hög ranking och konverteringar. Detta sker sedan kontinuerligt där hemsidan optimeras och utvecklas för att uppnå allt bättre resultat. 

   5. Rapportering och uppföljning
   Vi på Sitea är noga med rapportering och uppföljning. Du får en tydlig specifikation på vad som gjorts samt resultaten. 

   Några snabba SEO frågor:

   Vad är sökmotoroptimering (SEO)?

   Sökmotoroptimering, eller Search Engine Optimization, innefattar alla de aktiviteter som har till uppgift att höja en hemsidas ranking i sökmotorerna. De innefattar både on-page och off-page optimering.

   Hur lång tid tar SEO?

   Att ranka högt i sökmotorerna med SEO kan variera en hel del beroende på hur ny hemsidan är, konkurrensen på marknaden samt ditt företags nuvarande strategi. Resultat kan variera från veckor till år för en topplacering.

   Vad gör en SEO Byrå?

   En SEO byrå arbetar med optimeringar av olika slag för att höja en hemsidas ranking i sökmotorerna.

   Vad är skillnaden mellan SEO & SEM?

   SEO handlar om organisk ranking och är kostnadsfri, medan SEM står för sökmarknadsföring och är betald annonsering i sökmotorerna.

   Vad är lokal SEO?

   Lokal SEO handlar om sökmotoroptimering där syftet är att synas högt för lokala sökningar. Det vill säga sökningar med en intention för särskilda geografiska platser.

   Hur sker rapporteringen av sökmotoroptimeringen?

   Varje månad får du en rapport som visar vad som gjorts och varför. Dessutom får du en lista på hur du rankar för dina sökfraser samt hur din ranking förhåller sig gentemot dina tio största konkurrenter.

   Vad kostar SEO-arbetet?

   Vad du betalar för SEO arbetet kan variera en del beroende på konkurrensen på marknaden samt vilken typ av strategi och arbete som behövs för just ditt företag och dess hemsida. Organisk sökordsranking är en lönsam marknadsföringsstrategi och det går att med lätthet mäta ROI samt resultat.

   Hur lång tid tar sökmotoroptimering?

   En förbättrad ranking i sökresultaten brukar ske på några veckor, men en topp-tre placering kan ta allt ifrån 1 månad till mer än tre månader. Det beror på hur hög konkurrensen är på Google. Lokal sök såsom SEO Stockholm kan gå fortare. Detta är något vi alltid förklarar för företag innan vi påbörjar sökmotoroptimeringen så att rimliga förväntningar skapas.

   Boka in gratis konsultation

   Kontakta oss idag så går vi igenom er hemsida för förbättringsområden. Helt gratis!

   BOKA MÖTE
   vad-är-seo-guide

   Vad är SEO? Lär dig allt om Sökmotoroptimering

   SEO är alla de aktiviteter som höjer en hemsidas ranking på Google.

   Fortsätt läsa
   digital-marketing

   Digital Marknadsföring – Allt du behöver veta 2021

   Allt du behöver veta för att göra rätt strategiska val för er marknadsföring.

   Fortsätt läsa
   google-ads-guide

   Vad är Google Ads? – Allt om Google Annonsering

   Allt du behöver veta för att komma igång med Google Ads annonsering.

   Fortsätt läsa