Skip to main content
Synas på Google

Topp 10 Viktiga Tips för att Ranka Högt på Google och Synas på Nätet

By oktober 3, 2016april 25th, 2017No Comments4 min read

Att ranka högt på Google är något som är önskvärt för alla företag. Att ranka högt och synas på nätet innebär att en stor del av den trafik som finns på Google når just ditt företag. Den trafiken har sedan en möjlighet att bli till kunder. Så att synas på Google kan vara skillnaden mellan succé och fiasko.

En fråga som många kunder till oss på sitea ställer är: vad kan jag göra för att ranka högt på Google?

Och svaret är:

1. Skapa en hemsida som konverterar besökare till kunder.

Enbart besökare på en hemsida genererar sällan mycket. Det är viktigt att när någon väl kommer till din hemsida så konverterar besöket till ett köp. Det gör man enklast genom att ställa sig frågan: Hur kan jag ge kunden det kunden vill ha på enklaste och bästa sätt. Besökare som stannar längre på sidan resulterar i att företaget hamnar högre upp på Googles sökresultat.

2. En visuell design som lockar.

Det visuella är jätteviktigt för att kunder ska få ett bra intryck av ditt företag och hemsida, men även för att de ska stanna kvar på sidan och vilja köpa dina produkter eller tjänster. Därför bör du som ägare till din egna hemsida försöka förtydliga och förenkliga layouten.

3. Texter som är lockande och insäljande.

Ganska självklar punkt men ofta glömmer man som företagare den insläpande biten. Varför ska kunden köpa just av dig och inte av någon annan? Detta måste vara väldigt tydligt för att besökare ska stanna på din sida och vilja göra ett köp.

4. Sökordsoptimerad hemsida där de trafikdrivande sökorden och fraserna optimeras.

Finna rätt sökord som driver trafik och som dessutom inte är överutnyttjande och dyra att använda är ingen enkel uppgift. Där kan vi på Sitea hjälpa till. Men det finns även mycket som du som företagare kan göra. Exempelvis kan du försöka avgöra vad det är som kunder kan tänkas söka efter och sedan inkorporera det i er sidas budskap och texter.

5. Effektiva Adwords kampanjer.

AdWords är ett fantastiskt verktyg för att synas på nätet och högt upp i sökresultaten på Google. Genom att utveckla effektiva annonser får du som företagare klick

6. Användarvänlig och snabb hemsida som är mobilanpassad. 

Google älskar snabba hemsidor. Dessutom är det särskild kärlek från Google om sidan är mobilanpassad. Tänk enkelt och användarvänligt. Inte flashigt, med för stora bilder, svårläslig text och onödiga animationer. Nästan alla älskar Apple, så gå in på deras hemsida wwww.apple.se och se hur snyggt och proffsigt det är med ”less is more-tänket”.

7. En hög Quality Score  

Genom ett Google analytics-konto kan du se din Quality Score. Ett högt sådant innebär att Google gillar din sida, och om Google gillar din sida så kommer du hamna högre upp i sökresultaten.

8. Effektiv marknadsföringsstrategi

Det behövs en gedigen och genomtänkt strategi som inbegriper både online och fysisk marknadsföring. Alla kunder köper inte på nätet och då är det viktigt att det finns tydlig information om vart företaget befinner sig, öppettider och adress. Det kanske låter simpelt men det finns många företag som missar på denna informativa del.

9.Unikt innehåll

Google ogillar kopierat innehåll så försök att skriva kvalitativa egna texter. Det gör att er egna hemsida presterar bättre i sökresultaten.

10. Teknisk kunskap

Användandet av olika tekniska verktyg är av stor vikt för att lyckas med att synas på nätet. Det finns mycket man kan göra som företagare, men utan viss HTML-kunskap (kodningspråk för hemsida) så är man begränsad. Där kan vi på Sitea assistera.