Skip to main content

10 Bästa WordPress Plugins & Tillägg 2024

Genom att vara den populära webbplatsplattformen som WordPress är har lett till ett fantastiskt utbud av plugins som kommer att öka funktionen och värdet av er webbplats och göra utvecklingen enklare. Vissa plugins förbättrar webbplatsens visuella presentation, andra lägger till olika typer av funktionalitet, och andra ökar prestandan och förbättrar säkerheten.

Det som följer är en lista över de 10 bästa WordPress plugins som är gratis, eller erbjuder en gratis version, så att de är tillgängliga för alla. Vi rekommenderar att du ger dem ett försök och berätta vad du tycker!

Så låt oss dyka in.

1. Slider Revolution

Slider Revolution är överlägset det mest populära och mest sålda WordPress slider plugin på marknaden idag.

Tillägget är fullt responsiv och mobilanpassad så att dina bildspel ser bra ut på alla enheter, inklusive stationära datorer, bärbara datorer, surfplattor och smartphones. Det är fullt av verktyg, effekter, animationer och övergångar som möter de flesta behov så att man får den perfekta ”wow”-effekten.

En annan intressant del är att det är en komplett multimediaspelare, vilket innebär att du kan använda bilder, videoklipp, sociala medier, samt WordPress-inlägg och anpassade inlägg i ditt bildspel.

Läs mer om Slider Revolution

 

2. Jetpack

Jetpack är en annan populär plugin som utvecklades av Automattic, företaget som ligger bakom WordPress.com.

Jetpack har många bra funktioner – plus att det är helt gratis. Det finns över 30 moduler som du kan aktivera. Det tar hand om din webbplats säkerhet, prestanda, trafik tillväxt, bildoptimering, utseende och mycket mer.

3. W3 Total Cache

 

W3 Total Cache är förmodligen en av de bästa cache tilläggen för WordPress. Den innehåller sid cache, databas caching, objekt caching, webbläsare caching och mycket mer.

Dessutom kan du integrera CDN-tjänster, minska och kombinera css- och js-resurser och göra många andra tweaks för att minska din sidas laddningstid.

Och eftersom hastighet är en av de viktigaste SEO-faktorerna, bör alla som vill ha fler besökare på sina webbplatser överväga att använda den eller andra cachetillägg.

Ladda ned W3 Total Cache

4. Yoast SEO

När vi pratar om SEO kan vi inte glömma att nämna Yoast SEO, vilket är ett fantastiskt plugin som hjälper dig att skapa bättre innehåll och förbättra din ranking på Google och övriga sökmotorer.

Och om du använder den här kan du hoppa över extra XML-sitemap-plugins, eftersom Yoast tar hand om det också.

Läs mer om Yoast SEO

5. MonsterInsights

MonsterInsights är en av de bästa Google Analytics-plugins för WordPress. Tillägget låter dig ansluta din webbplats med Google Analytics, så att du kan lära dig mer om dina besökare på webbplatsen. Och du kan också visa data från Google Analytics utan att lämna din WordPress-instrumentpanel.

Insticksprogrammet är också e-handelsklar. Det betyder att du kan spåra dina mest populära produktert, konverteringsfrekvens och ordervärden utan några problem.

Om du känner att något saknas så har den också en Pro-version med ännu fler funktioner.

6. WordFence

Aktiv på mer än två miljoner webbplatser är WordFence det mest populära WordPress-säkerhets pluginet. Som webbplatsägare så är en av de mest avgörande sakerna att hålla din webbplats säker från hackerattacker. Du kommer att veta detta om det någonsin hänt dig – en av de värsta känslorna är när du öppnar din webbplats endast för att bli hälsad med ett långt felmeddelande, eller ibland ingenting alls utom en vit skärm.

WordFence erbjuder funktioner som blockerar skadliga nätverk, skanning av sårbarheter, övervakning av olika mätvärden som kan göra din webbplats mer öppen för attacker och mycket mer. Och allt för att spara dig mycket onödigt huvudvärk och arbete när du återtar kontroll över din hemsida.

Läs mer om Monster Insights

7. Smush bildkomprimering och optimering

Smush är ett annat bra gratis plugin som kan förbättra din webbplats prestanda – den här gången genom att automatiskt komprimera och ändra storlek på de bilder du laddar upp till din WordPress-webbplats.

Smush använder förlustfri komprimering, vilket innebär att dina bilder inte kommer att förlora någon kvalitet – de kommer bara att ha en mindre filstorlek. Och som standard komprimerar och optimerar Smush alla nya bilder du laddar upp automatiskt.

8. WooCommerce

WooCommerce är ett plugin som revolutionerade eCommerce plugins för WordPress. Den står idag för över 30% av alla online-butiker.
Det är enkelt att installera och konfigurera. Med denna plugin kan du sälja alla typer av produkter, du kan lägga till kategorier, taggar, attribut, obegränsade produkter och bilder. Du kan hantera inventering och frakt, ta säkra betalningar och sortera skatter automatiskt.

Du behåller 100% kontroll över alla dina data, det finns stöd för mobila enheter, och potentialen att skala dina webbplatser är obegränsad. Och det är gratis!

Läs mer om Woocommerce WordPress Webbshop

9. Akismet

Akismet är ännu ett plugin utvecklat av personerna bakom WordPress. Du har nog sett en om du har en WordPress-webbplats, eftersom den ingår i kärninstallationspaketet. Det är i princip ett antispam-plugin som kontrollerar alla kommentarer och filtrerar bort de som innehåller spam och skräppost.

Varje kommentar har en statushistorik, så att du enkelt kan se vilka kommentarer som tagits eller rensats av Akismet och vilka spammades eller tagits bort av en moderator.

10. TablePress

Om du behöver visa vilken typ av tabell som helst på din WordPress-webbplats kan TablePress hantera den.
Det ger dig ett enkelt, Excel-liknande gränssnitt direkt i din WordPress dashboard. Du kan importera data från Excel eller Google Sheets, använd vilken typ av media som helst i din tabell och utvidga den med ett stort antal gratis tillägg. Du kan bädda in tabellerna i inlägg, sidor eller text widgets med en enkel kortnummer.

Det är det, vårt topp 10 val av plugins för allmänt bruk. Testa dem och låt oss veta vad du tycker och vilka som är dina favoriter!

Vad kostar ett WordPress tillägg?

De flesta WordPress tillägg är 100% gratis. Vanligtvis kostar ett premium tillägg mellan 20-40 dollar.

Är det svårt att installera ett WordPress tillägg?

Nejdå! Det är busenkelt. Det räcker med att söka efter tillägget, sedan klicka på installera och sedan aktivera så är du igång.

Vad är WordPress?

WordPress är kostnadsfritt och världens mest använda publiceringsverktyg och CMS för hemsidor. Det driver idag av cirka 37% av alla hemsidor.