Vad är SEO
4.9 (98.89%) 18 votes

Vad är SEO & SEM?
Det är enklare än vad du tror!

SEO eller Search Engine Optimization är namnet på de aktiviteter som ökar Google rankingen för en hemsida och i sökresultaten visar Google™ länkar till hemsidor som anses vara relevanta och auktoritära. Auktoriteten är främst kopplat till antalet och kvaliteten på inlänkarna till hemsidan som kommer från andra hemsidor. Enkelt uttryckt så består rankingen av teknisk kompetens, användarvänlighet, SEO-optimering och inlänkar till sidan.

vad-är-seo

Vad är (SEO)?

Kortfattat så handlar SEO om att optimera hemsidan för att synas högst på Google. Det finns en mängd metoder för att lyckas och få ökad trafik.

SEO Stockholm

Vad kostar SEO?

Kostnaden för SEO varierar beroende på hemsidan storlek och antalet sökfraser man vill synas för. Vi på Sitea erbjuder SEO från 3 795:-

Till priser
SITEA SEO BYRÅ STOCKHOLM

Med SEO så Syns din Hemsida på Google™

Riktigt bra innehåll engagerar användare och besökare vilket visar för Google att dina sina är auktoritär och värd att besöka. Detta leder i sin tur till att Google värderar din hemsida starkt och sätter den högst upp i sökresultaten.

”För Google är kvalitet av största vikt så om ditt innehåll talar det språk som Googles robotar talar och är SEO-optimerad så är du på god väg att lyckas på nätet och få ökad trafik till hemsidan.”

Läs mer om sökmotoroptimering för en enkel förståelse kring vad det kostar och hur det fungerar.

Hur rankar Google din hemsida?

Google rankar sidor med hög auktoritet högst upp i sökresulteen för ett visst sökord eller sökfras. Det är därmed upp till dig att skapa en hemsida med hög auktoritet och ranking. Det åstadkommer man genom att utveckla innehåll som använder finner användbart och som de dessutom känner en vilja att dela med sig på bloggar, Facebook, Twitter osv.

När andra länkar till din hemsida och innehåll så är det en stark signal att hemsidan och innehållet är värt att ranka högt. Cirkeln av kontinuerlig delning och engagemang säkrar Google-rankingen på sikt.

SNABB SEO GUIDE

3 Steg för att få bättre ranking på Google™

  1. Skriv engagerande, underhållande och kvalitativt innehåll som använder fraser och ord som kunderna som söker efter dina produkter och tjänster använder på nätet.
  2. Gör det enkelt för användare och besökare att dela och länka innehållet.
  3. Optimera sidan gör sökfraserna och fortsätt, fortsätt och fortsätt!

Search Engine Optimisation eller SEO som det sammanfattas som, handlar i simpla termer om att säkerställa att en hemsida kan bli funnen på internet av sökmotorerna för sökfraser och ord som är relevanta till företaget och sökfrasen. Det skulle kunna ses som en kvalitetskontroll. SEO är också en bransch som är riktigt missförstådd av många byråer och användare.

Testa det här: Fråga en SEO byrå om SEO och du kommer tro att det handlar om avancerad teknologi och magi. Vad är SEO? Det handlar dels om teknisk kompetens och att optimera hemsidan efter sökfraserna – men det handlar lika mycket om att skriva och utveckla innehåll på ett sätt som engagerar. SEO blir lyckat när det inbegriper bilder, texter, videos och innehåll som skapar värde.

Vi på Sitea Webbyrå vet vad som krävs för att synas högt på Google. Vi ser SEO som mer än bara text och kod – utan som innehåll och skapande av innehåll som skapar mervärde och engagerar kunden. Därför förklarar vi hur vi arbetar som vi gör och varför. Vill du veta mer så tveka inte att kontakta oss.

Hur får jag fler länkar?

Länkar är en viktig indikator för kvalitet men blanda inte ihop antalet länkar med kvaliteten på länkarna. Dock handlar SEO inte bara om att bygga en mängd länkar, utan att skapa innehåll som användare vill länka till. Det handlar Om att skapa naturliga länkar från andra auktoritära sidor.

Enkelt uttryckt gäller det här: Riktigt bra auktoritära hemsidor vill inte länka till dåligt innehåll. Varför skulle dem?

Vad är SEO – En Slutsats

Det är dags att göra hemläxan och förstå att det handlar om innehåll och att skapa en upplevelse för användaren.

För att svara på: Vad är SEO så är det därför viktigt att förstå att det handlar Om att utveckla en riktigt bra hemsida som användare har nytta av och vill länka till. Om du lyckas med det så har du också lyckats på Google.

Online MarknadsföringTopp 3
april 19, 2017

Hamna först på Google – Ranka högt på Google idag 7 Tips & Tricks

7 Viktiga Tips för att Ranka högt på Google. Del 1 av 3. När dagens marknadsföring rör sig allt mer mot internet så blir utrymmet att synas allt mycket mindre och…
Online MarknadsföringSynas på GoogleTopp 3
oktober 3, 2016

Därför misslyckas din Sociala Marknadsföring på nätet och så gör du för att lyckas!

Vill du också lyckas på nätet? Känner du också att ditt företag skulle kunna utvecklas och nå nya höjder bara det rankades högre på Google eller att du hade fler…
social-marknadsföring Synas på GoogleTopp 3
oktober 3, 2016

Marknadsföring Sociala Medier – Så Lyckas du med Social marknadsföring!

12 tips för att lyckas med Marknadsföring via Sociala Medier Idag är det många som ställer sig frågan: På vilket sätt kan jag använda de sociala medierna på bästa sätt?…