Hur man säkert och (relativt) enkelt lägger till anpassad kod i WordPress
Webbplatsägare tycker ofta att de vill ändra i ett plugin, lägga till ett kodfragment (som trafikanalys eller användarspårning), eller ändra någon styling för deras WordPress-hemsida.
Dessvärre är det många som justerar i koden, men på ett sätt som inte är långsiktigt. Till exempel bör dessa ändringar inte läggas i ”föräldern” eller det huvudsakliga WordPress-temat, eftersom de kommer att överskridas och tas bort så fort du uppdaterar temat.
Detsamma gäller för plugins. Om du ändrar en plugins-kod direkt, kommer alla uppdateringar sannolikt att eliminera dina ändringar Det enda alternativet är då att tillämpa dina ändringar (om du sparade dem eller gjorde en säkerhetskopia någon annanstans).
Efter att ha hört det här kommer vissa att tänka ”Tja, då lämnar jag bara plugins och teman som de är, jag helt enkelt inte uppdatera/ändra någonting”. Och det är ett ännu sämre val att göra.
Vissa uppdateringar lägger bara till nya funktioner (som du kanske vill eller behöver), men andra har också säkerhetsskorrigeringar som gör att Din webbplats blir mer utsatt för attack om de inte tillämpas korrekt.
En viktig sammanfattning:
Om du använder ett plugin eller tema på din WordPress-webbplats (och vem är det inte, det hela punkt, eller hur?), du vill inte ändra dem direkt. Till exempel, om du får rekommendationen till lägg till någon funktion till ditt temas funktioner.php-fil, som skulle ändra modertemat och arecept för högt underhåll vid uppdatering.
Nu ska vi fortsätta med vad du egentligen borde göra.
Genom att bygga på det sista exemplet, i det här inlägget kommer jag att täcka tre sätt att lägga till en kodbit som är avsedd att användas i en functions.php-fil. Detta täcker inte alla situationer där du vill göra några anpassade ändringar i en plugin eller tema, eftersom det beror på förekomsten av lämpliga ”hooks” eller filter för nödvändiga ändringar, men det kan vara användbart i många situationer, och många andra ”WordPress-guider” tar detta tillvägagångssätt.
Vi kommer att presentera dessa tre i ordning från den mest rekommenderade till mindre rekommenderad.
Första metoden – gör ett plugin
Denna metod kräver lite arbete med filerna och hemsidan själva, så du måste ta hand om och säkerhetskopiera din webbplats innan du gör några ändringar. En plugin består av, minst en mapp med en PHP-fil i den. Försök att tänka på ett unikt namn för din mapp och fil (du kan lägga till ett prefix baserat på ditt namn eller företagsnamn, något liknande (Sitea-häftigt-plugin).
I den filen behöver du ytterligare en sak – en rubrik med plugininformationen. Återigen, vad som du behöver en deklaration av ditt plugin namn, något som följande:Snyggt, du har gjort din första plugin!
Eller nja, så uppspelta ska vi inte bli riktigt än. Efter rubriken lägger du helt enkelt till dina kodfragment (de som du är instruerad att lägga in i functions.php), ladda upp mappen i ditt / wp-innehåll / plugins / mapp på servern och du ska se Ditt plugin visas under Plugins i adminpanelen. Vi gillar det anpassade plugin tillvägagångssättet eftersom det är bra om du vill lägga till kod till functions.php utan några andra plugins saktar ner din webbplats, och är också ganska enkelt att ställa in.
För en mer ingående förståelse av WordPress-plugins, och om du vill göra något mer komplexa, föreslår vi att du läser igenom Codex-posten i ämnet: WordPress – skriver ett plugin.
Andra metoden – använd ett plugin
För dig som känner dig icke teknisk icke-teknik-kunniga folket, så kan ni använda er utav Code Snippet Plugin (eller något annat i det stora sortimentet av liknande plugins) som är ett bra sätt att lägga till anpassad kod till WordPress-webbplatser, och det är mycket lättare än de andra metoderna.
Du installerar enkelt t.ex. Code Snippet tilläget och navigerar till den nya menyn ”Snippets” som läggs till i din admin panel. Där kan du namnge och lägga till nya utdrag! Varje kod får plats för koden själv och en beskrivning om du vill lägga till lite information om vad koden gör (du kan skriva ner URL på webbplatsen du hittade den på, om det finns några andra användbara data där).
Tredje metoden – använd ett barntema
Den här metoden är minst rekommenderad när det gäller att lägga till kodfragment, men det fungerar om du vill gå på det sättet. Det är minst rekommenderat eftersom det är mer komplicerat än att göra ett plugin, och mindre specifikt för karaktären av kodavsnitt. Ett barntema bör innehålla kod och styling som gäller dina webbplatser layout och utseende. Men snippen används oftast för att ändra någon form av funktionalitet. För att skapa ett barntema borde du skapa en mapp som har samma namn som ditt överordnade tema med suffix ”-child” (om huvudtema-mappen är sitea-tema, skulle tematmappen för barn vara sitea-tematik) I den mappen behöver du minst två filer: stilarkfilen heter style.css och den PHP-fil som heter functions.php
Style.css-filen måste ha en rubrik med följande minsta information:
Det slutgiltiga steget är att förutse förlagsformat för föräldrar och barn. För det, öppna funktionerna .php-filen och klistra in något så här:
där förälder stil är samma handtag som används i överordnad tema när det registrerar det stilark.
Därefter kan du lägga till dina kodfragment till slutet av functions.php-filen och ladda upp barn tema mapp till servern i / wp-innehåll / teman /
Om allt är bra kan du öppna menyn Utseende → Teman i din adminpanel och aktiveras det nya barntemat. För mer information om barntema kan du hänvisa till denna WordPressartikel: WordPress – Child teman
Jag hoppas att du lyckades få lite användbar information från denna instruktör och vi kommer sannolikt att täcka
anpassade css och styling i ett separat inlägg, så håll dig stillad!