Sökordsoptimering & Google SEO Optimering

Scrollar du vidare och bläddrar sida efter sida när du söker på Google? Nej, och det gör inte dina kunder heller!

sökordsoptimering synas högt på google
google optimering sökresultat logo google och bing

95% av Söktrafiken går till Topp Tio-resultaten på Google. Via SEO Optimering ser vi på Sitea till att ni hamnar i Topp-Tio.

Identifiera Sökord & Sökfraser

Sökordsoptimering (SEO) inleds med en analys av företagets marknad och hur konkurrensenssituationen ser ut för önskvärda sökfraser.

Google SEO Optimering

När sökfraser valts ut sätter vi igång sökoptimering för hemsidan för de termer och sökord som sidan ska ranka och synas högt på Google för.

Öka Trafiken & Kunderna

När väl sökordsarbetet är slutfört och vi har optimerat sidan så arbetar vi kontinuerligt med att förbättra och utveckla sidan för att säkerställa positionen.

sökordsoptimering

Lönsam Sökordsoptimering (SEO)

Vi på Sitea är en Webbyrå som arbetar med effektiv och framförallt lönsam sökordsoptimering och Google SEO optimering. Vi är inte intresserade av antalet klick och besökare på hemsidan. Vi är mer intresserade av antalet kunder som köper något eller kontaktar företaget – beteenden som genererar intäkter till företaget.

Därför riktar vi vår energi på att skapa sökordsoptimering och Google SEO Optimering som driver trafik till hemsidan som faktiskt konverterar till köp och kunder. Det finns många digitala marknadsföringsbyråer som stoltserar med siffror om ökad hemsidetrafik. Vi på Sitea tycker det är trevligt med besökare på hemsidan, men vi vet att de som kommer till oss anlitar just oss för att öka antalet kunder – inte skapa ett showroom.

Sitea Sökordsanalyserar din sida och skickar SEO-rapporten till din e-mail!

SEO optimering, Ökad Trafik & Fler Kunder

Att synas högt upp i Googles sökresultat kan vara skillnaden mellan medvind eller motvind för att lyckas på nätet. Ju lättare en kund hittar just ditt företag, desto mer ökade förutsättningar för kundkontakt och ökad försäljning. Det gör vi genom effektiv sökoptimering. Vi på Sitea hjälper dig med detta, så att kunderna hittar just dig och ditt företag på Google!

Visste du att…

  • 41% av världens internetanvändare handlar online.
  • Det görs 2.3 miljoner sökningar på Google varje sekund.
  • Mer än hälften utav alla sökningar görs via mobilen.
Kontakta ossLäs mer om SEO Optimering

Frågan du antagligen ställer dig själv är: Hur hamnar jag då högt på Google?

Jo, det funkar så här. Att hamna högt i sökresultaten på Google handlar inte enbart om teknisk kompetens. Utan det handlar framförallt om att utveckla en marknadsföringsstrategi och finna en nisch där just ditt företag kan erövra marknadsandelar för särskilda nyckelord och fraser som är mest lönsamma för just ditt företag.

Så lyckas vi tillsammans!

Vi på Sitea sätter oss ned med dig och ser över den nuvarande hemsidan och ser på förbättringsmöjligheter rent tekniskt, visuellt och innehållsmässigt. Efter det inledande samtalet börjar analysarbetet för oss på Sitea där vi finner en nisch och nyckelord samt sökfraser på Google som passar just Ert företag. Oavsett om du har en hemsida i WordPress eller annat CRM-system så kan vi sökoptimera hemsidan.

Därefter börjar vi SEO optimera er hemsida och kommer med en marknadsföringsplan och strategi som ni kan använda er utav kontinuerligt i ert arbete.

Det finns två vägar att gå för att få ökad mängd besökare mer trafik till hemsidan.

Vad är Sökordsoptimering?

Sökordsoptimering handlar i grova drag om att genom att optimera en hemsida efter specifika sökfraser och ord så syns den sidan når någon sedan på Google söker med den sökfrasen. Det skulle kunna gå till på följande sätt:

Företaget vi på Sitea hjälper med SEO Optimering vill synas för sökfrasen ”köpa bildäck” och ”verkstad bildäck Stockholm”.

Vi ser över företagets nuvarande hemsida och ser över hur företaget rankar i nuläget på Google. Sedan optimerar vi hemsidan så att den syns för de specifika sökfraserna. Vi kan sökordsoptimering i WordPress, samt i andra CMS-verktyg. Vi analyserar marknaden på internet och finner en specifik nisch med särskilda sökfraser och ord som vi sedan sätter använder för att skapa en effektiv Google SEO optimering.

Skillnaden gentemot AdWords-annonsering

Med användning av AdWords kan vi på Sitea se till att företaget syns i topp tre redan dag ett som vi börjar med AdWords-annonseringen. Sökordsoptimering handlar om den organiska söktrafiken, vilket innebär den trafik som inte är betald på Google utan som är helt gratis. Det innebär att kostnaden för sökordsoptimeringen inte är kopplad till antal klick som det är för  Google AdWords. Med sökoptimering tar det olika lång tid innan det sker resultat. ibland kan det ta en vecka eller två att ranka i topp tio för ett särskilt sökord, medan det i andra fall kan ta upp emot flera månader till ett halvår. Helt beroende på vilka sökfraser som vi riktat in oss på samt hur konkurrensutsatt marknaden är.

Google Annonsering

Google har en annonstjänst som kallas Google AdWords. Via Adwords betalar man för särskilda sökfraser, termer och sökord. Sedan när någon söker på dem specifika fraserna så syns annonsen som är gjord i Google AdWords.

Exempelvis om någon söker på ”köpa piano” så syns företagets annons för billiga digitalpianon.

Fördelen med AdWords är att man som företag köper in sig i topp fyra resultaten. Således får man en mycket stor del av sökvolymen och får besökare till hemsidan på en gång. Dessutom har man total kostnadskontroll och betalar enbart när någon klickar på annonserna.

Fördelarna med AdWords-Annonsering är följande:

  • Köper in sig i topp fyra resultaten på Google
  • Resultat direkt
  • Full kostnadskontroll & budget
  • Specifika sökord
  • Full statistik över klick, konverteringar och kostnader.

Vi på Sitea rekommenderar att använda både Sökordsoptimering och Google AdWords-annonsering.

Det är utan tvekan det mest lönsamma alternativet!

Online MarknadsföringTopp 3
april 19, 2017

Hamna först på Google

Hamna först på Google - 7 Viktigaste Tipsen för att Ranka högt på Google. Del 1 av 3. När dagens marknadsföring rör sig allt mer mot internet så blir utrymmet att...
Online MarknadsföringSynas på GoogleTopp 3
oktober 3, 2016

Därför misslyckas din Sociala Marknadsföring på nätet och så gör du för att lyckas!

Vill du också lyckas på nätet? Känner du också att ditt företag skulle kunna utvecklas och nå nya höjder bara det rankades högre på Google eller att du hade fler…

Synas på GoogleTopp 3
oktober 3, 2016

Social Marknadsföring – Är det viktigt?

Idag är det många som ställer sig frågan: På vilket sätt kan jag använda de sociala medierna på bästa sätt? Först kräva en förståelse i att sociala medierna kräver närvaro…